Okulumuz

0   Okulumuz, ilk olarak 1953 yılında, muhtelif gayeli ortaokul olarak öğrenime açılmıştır. 1959 yılında Muş Sanat Enstitüsü adını alarak eğitim öğretim hizmetlerini sürdürmüştür.

1969-1970 eğitim öğretim yılında okulumuzun adı Muş Endüstri Meslek Lisesi olarak değiştirilmiş ve bünyesinde; Elektrik Bölümü, Metal İşleri, Mobilya Dekorasyon Bölümü, Tesviye Bölümü,

1983-1984 eğitim öğretim yılında Motor Bölümü,

1987-1988 öğretim yılında Teknik Lise açılmış; Elektrik, Makine ve İnşaat bölümlerinde teknik lise programı uygulanarak, öğrencilerimizin üniversiteye yönelimleri artmıştır.

1995-1996 öğretim yılında Yapı Bölümü, Yapı Ressamlığı Bölümü, Elektronik Bölümü açılarak bölüm sayısı 8 olmuştur. 2003-2004 öğretim yılında Anadolu statüsünü alarak Bilgisayar bölümü açılmış ve eğitim öğretime devam edilmişti.

2008-2009 Eğitim öğretim yılında Bilgisayar Bölümü Bilişim Lisesine kaydırılarak okulumuzdan ayrılmıştır.

2008-2009 eğitim öğretim yılında Elektrik-elektronik Teknolojleri alanında Anadolu Teknik Lise açılarak öğrenci alınımına başlanmıştır.

2009-2010 eğitim öğretim yılında Anadolu Meslek Lisesi Radyo ve Televizyon Teknolojileri Alanı açılmıştır.

2005-2006 eğitim öğretim yılından itibaren modüler sisteme geçilerek Ahşap Teknolojileri, Elektrik Elektronik Teknolojileri, İnşaat Teknolojileri, Makina Teknolojileri, Metal Teknolojileri, Otomotiv Teknolojileri ve Radyo Televizyon Teknolojileri Alanları olarak 6
Endüstri Meslek Lisesi, 3 Teknik Lise, 1 Anadolu Teknik Lise ve 1 Anadolu Meslek Lisesi olarak eğitim öğretime devam etmektedir.

36 derslikli öğretim binası, 3 bilgisayar laboratuarı, 9 adet atölyeden oluşan okulumuz, İstasyon caddesi sanat okulu sokağında 18.500 m2  bir alan üzerinde kurulmuştur. Bunun yanında Zafer mahallesinde yaklaşık 2.000 m2 kapalı alan üzerine kurulu 172 öğrenci kapasiteli pansiyonumuz ve 27 dairelik lojmanlarımız mevcuttur.

Okulumuzda tam gün – tam yıl uygulaması nedeniyle Cumartesi – Pazar ve hafta içi saat 17:00'den sonra da eğitim öğretim faaliyetleri devam etmektedir. Anadolu Meslek Lisesi bünyesinde Döner Sermaye faaliyetleri ağırlıklı olarak devam etmektedir. Milli Eğitim bakanlığı Eğitim Araçları ve Donatım Dairesi Başkanlığının ve Milli Eğitim Müdürlüklerinin siparişleri yanında çevreden de alınan siparişler doğrultusunda döner sermaye faaliyetleri sürmektedir.

Okulumuzdaki eğitim öğretim ortamı, "sürekli başarı" ilkesi doğrultusunda durmadan gelişmekte ve yenilenmektedir.

Yayın: 06.03.2013 - Güncelleme: 03.06.2020 15:43 - Görüntülenme: 4184